İncir kabuklarını sakın atmayın! Faydasını duyan şaşırıyor

İncir kabuklarını sakın atmayın! Faydasını duyan şaşırıyor
En sağlıklı meyve olarak bilinen incirin vücuda pek çok faydalı etkisi bilinmektedir. Fakat incirin sağlığa faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek adına onu tüketme şekliniz çok fazla önem taşımaktadır. Pek çok insan inciri kabuğu ile beraber yer, ancak bazıları da yalnızca iç kısmını yer. Uzmanlar ise, incirin gerçekteki iyileştirici gücün kabuğunda bulunduğunu iddia ediyorlar..

İncir, sağlığa pek çok faydası olan bir meyve olarak bilinmektedir. Antioksidanlar açısından zengin olduğundan vücudunuzu serbest radikallerden korur, yaşlanmaya bağlı süreci de yavaşlatır. Aynı zamanda da genel sağlığınızı iyileştirme gücüne sahiptir.

ANTİOKSİDAN AÇISINDAN OLDUKÇA ZENGİN

Antioksidanlar açısından zengin olan incir, hücreleri oksidatif strese karşı korur. Bu antioksidanlar bağışıklık sistemi üzerinde güçlü etki sağlar, kronik hastalıkların da riskini azaltır.

İncir kabuklarını sakın atmayın Faydasını duyan şaşırıyor

DÜŞÜK KALORİYE SAHİP

İncirlerin kalorisi düşüktür, bu da onları kilo kaybına yönelik ideal tüketilebilecek meyve haline getirir. Daha tok hissetmenize yardımcı olan ve aşırı yemenizi önleyen diyet lifi açısından zengindir.

SİNDİRİM SAĞLIĞINA DESTEK VERİR

İncir, sindirim sisteminin normal işleyişini destekleyen lif açısından zengindir. Kabızlık sprunlarını da önleyebilir.

VİTAMİN İLE MİNERAL KAYNAĞIDIR

İncir, A ve K vitaminiyle birlikte, potasyum ve magnezyum gibi sağlık açısından çok önemli olan değerleri içermektedir. Bu besinler genel sağlığınız üzerinde olumlu etkiye sahiptir ve kemik sağlığına da destek vermektedir.

İncir kabuklarını sakın atmayın Faydasını duyan şaşırıyor

KABUĞU İLE TÜKETİLMESİ ÖNERİLİR

Uzmanlar incirin kabuğu ile tüketilmesini öneriyor. İncirin kabuğu, besin değerini artıran ve diyet lifi açısından zengin olan kısmıdır. Kabuğu dahil etmek incirin sağlık açısından faydalarını en üst düzeye çıkarmanızı sağlarken sindirim sistemi üzerindeki olumlu yönde etkilerini de artırır.

İncir taze veya kurutulmuş olarak yenebilir. Salatalarda, tatlılarınızda, kahvaltılarda çeşitli şekillerde kullanılabilir ve sağlıklı beslenme programına dahil edilebilir. İncir, son derece besleyici ve düşük kalorili olması nedeniyle beslenme ve sağlık bakımından önemli sayılan meyvedir.

İnciri, kabuğu ile beraber tüketmek meyvenin besin değerini arttırır ve sağlık açısından faydalarını maksimuma çıkarır.