Ispanağı sakın böyle temizlemeyin! Sağlık yerine zehir saçıyor

Ispanağı sakın böyle temizlemeyin! Sağlık yerine zehir saçıyor
Dikkat Edilmezse Zehirliyor! Ispanak Nasıl Temizlenmeli? Şefler Açıkladı

Ispanak, kış mevsiminin sıkça tüketilen sebzelerinden biridir. Vücuda sağladığı yararlar nedeniyle tercih edilen ıspanağı temizlerken uyulması gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususlara uyulmadığı taktirde vücuda sağlık yerine zehir veriyor.

ISPANAK TEMİZLERKEN BUNLARA DİKKAT!

Ispanak, her ne kadar sağlıklı bir sebze olsa da doğru tüketilmediğinde vücuda zarar veriyor. Ispanağı pişirmeden önce dahi henüz temizleme aşamasında dikkat edilmesi gereken bir dizi nokta bulunmaktadır. Ispanaklar eğer doğru temizlenmezse gıda zehirlenmelerine yol açabilir ve bu da daha ileriki seviyelerde sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

ıspanak

Ispanak temizlerken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanıyor:

Öncelikle ıspanakların birbirinden ayrılması gerekir. Köklerinin kesilerek sap ve yaprak kısımları ayrılır.

Bunun ardından ıspanaklar soğuk suyla dakikalarca yıkanmalıdır. Köklü bir sebze olduğu için üzerinde yoğun bir şekilde toprak ve kum bulunabilir. Ispanağın bu kalıntılardan özenle ayrılması gerekir.

Ispanakları bir kaba aldıktan sonra suyla doldurulur. Suyun içine ise sirke ya da limon suyu eklenir. Bu işlem ıspanağın üzerinde görünmeyen zararlı maddelerin arındırılmasında önemli rol oynar.

Sirkeli sudan çıkardıktan sonra soğuk suyla bir kez daha yıkanmalıdır.

ıspanak

Son işlem olarak ise bir kurutucu yardımıyla ıspanaklar kurutulur. Eğer kurutucu yoksa havlu üzerinde kurumaya bırakılır.

Ispanaklar bu sıralamaya göre temizlendiğinde üzerindeki zararlı maddelerden arınmaktadır. Eğer doğru bir şekilde yıkanmaz ise üzerindeki zararlı maddeler vücuda karışarak gıda zehirlenmelerine yol açabilir.

Ayrıca ıspanaklarla ilgili bir diğer önemli not ise ıspanakların pişirildikten sonra kesinlikle ısıtılmamasıdır. Uzmanlar, ıspanağın tekrar ısıtılıp tüketildiğinde vücuda inanılmaz zarar verdiğini açıklıyor.