Haftada 3 gün bu sebzeleri tüketmek kansızlığı bıçak gibi kesiyor

Haftada 3 gün bu sebzeleri tüketmek kansızlığı bıçak gibi kesiyor
Kansızlık problemi yaşayan kişiler sebze ve meyve tüketerek bu sorunun üstesinden gelebilirler. Haberimizin devamında kansızlığa iyi gelen ve demir deposu sebze ve meyvelere yer verdik...

Vücutta kan seviyesinin yeterince dolu olması gerekiyor. Sağlıklı bir vücudun temeli, kan depolarının yeterince dolmasıyla başlıyor. Vücuttaki kan ve demir eksikliği çeşitli ilaçlarla desteklenebiliyor. Ancak doğadaki bazı sebze ve meyveler ilaç kullanmaya gerek kalmadan, vücudun kan depolarını dolduruyor.

BU SEBZELER VÜCUDU KANA DOYURUYOR

Vücuda doğal kan üretimi sağlayan bazı sebzeler bulunmaktadır. Kansızlık ilk belirti olarak güçsüzlük ve halsizlik gibi şekillerde kendini gösteriyor. Ancak ilerleyen dönemlerde gerekli tedbirler alınmazsa bağışıklık sistemini bile çökertebiliyor.

dfdfd

Öncelikle anemiden korunmak için bol bol su tüketilmeli, işlenmiş ve şekerli gıdalar tüketilmemelidir. Beslenme rutinine mutlaka yeşil yapraklı sebzeler eklenmeli. Demir açısından zengin olan sebzeler ıspanak, kara lahana ve pazı olarak sıralanabilir.

fdfd

Kırmızı et tüketilmeli. İçerdiği protein, selenyum, çinkonun yanında demir açısından da oldukça zengindir. Düzenli kırmızı et tüketen kişilerin kansızlığa yakalanma riski çok düşüktür.

dfd

Deniz ürünleri beslenme listesinde mutlaka bulundurulmalıdır. Deniz ürünleri içerisinde bolca demir bulunmaktadır.

dfd

Kuru kayısı: Etin yanı sıra meyveler de demir depolarını doldurmakta etkilidir. Bunlardan ilk akla gelen kurutulmuş meyve olan kuru kayısı gelir. Kuru kayısılar iyi bir lif ve potasyum kaynağıdır.

dfdfd

Kabak çekirdeği: Kabak çekirdeğinde yoğun bir şekilde demir bulunmaktadır. Kabak çekirdeği ile kansızlık sorunu çözülebilirken aynı zamanda çinko, manganez ve bakır da içermektedir.

njnkj

Meyve olarak ise portakal, limon ve greyfurt gibi meyveler tercih edilebilir. İçerisindeki C vitamini sayesinde kan hücresi oluşumu artar.

Yukarıda saydığımız besinleri düzenli bir şekilde beslenme rutinine ekleyerek kansızlık sorununun önüne geçebilirsiniz. İlaç kullanmak yerine bu besinlerin tüketilmesi, anemi gibi hastalıkların önüne geçmekte rol oynar.