Ev sahibi olmak isteyenlere yeni fırsat: Geri ödemesiz 500 bin TL verilecek!

Ev sahibi olmak isteyenlere yeni fırsat: Geri ödemesiz 500 bin TL verilecek!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara özel destek programı hazırlandı. Dar gelirli ailelerin yararlanabileceği program kapsamında 500 bin TL’ye kadar nakit desteği sağlanacak. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemeye yönelik programlar hazırlanmaya devam ediyor. Sosyal devlet anlayışının bir ürünü olan barınma yardımıyla ilgili yeni bir destek programı başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan konut desteği programının detayları netlik kazanmaya başladı. Dar gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için devlet tarafından 500 bin TL’ye kadar nakit desteği sağlanacağı açıklandı. Geri ödemesiz şekilde verilecek olan nakit desteğinden kimlerin yararlanabileceği de belirlendi.

Konut Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hazırladığı konut destek programından dar gelirli aileler yararlanabilecek. İhtiyaç sahibi ailelerin başvuruları kabul edilecek. Sosyal destek programının temel amacı ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı ailelerin barınma hakkına kavuşabilmesini sağlamak olarak açıklandı. Konut destek programından 3294 sayılı kanun kapsamında yer alan ihtiyaç sahipleri vatandaşlar yararlanabilecek. Ayrıca, eşi vefat ettiği için dul kalan kadınlarda en az üç çocuk sahibi olmaları halinde konut desteğinden yararlanabilecek. Çocukların yaşının 18’in altında yer alması şartı aranacak.

unnamed.png

Konut Destek Başvuru İşlemleri

Konut destek programından yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapması gerekiyor. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla da başvuru işlemleri tamamlanabiliyor. Konut destek programı başvurusu kabul edilen vatandaşlara iki farklı türde ödeme yapılıyor. Konut satın alacak vatandaşlara 500 bin TL nakit desteği sunuluyor. Konut yaptırılması halinde ise 500 bin TL’lik nakit desteği üç taksit şeklinde ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı çalışanlar tarafından konut desteği sağlanan vatandaşın ev alma süreci yakından takip ediliyor. 500 bin TL’lik nakit desteğinin konut satın alımında ya da konut yapımında kullanılmaması halinde cezai işlem uygulanıyor.