Koltuk altı, diz kapağı kararması olanlar dikkat! O hastalığın belirtisi olabilir

Koltuk altı, diz kapağı kararması olanlar dikkat! O hastalığın belirtisi olabilir
Vücutta meydana gelen kararmaların sebebi sanıldığından daha ciddi olabilir. Cildin farklı bölümlerinde meydana gelen bu kararmalar önemli hastalıkların habercisi olarak görülüyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Vücutta meydana gelen kararmalar genellikle yanlış epilasyon kullanımı ile ilişkilendiriliyor. Ancak yapılan araştırmalara göre kararmaların nedeni önemli sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Deride meydana gelen renk değişikliklerini anlamak için bölgeyi özenle incelemek gerekiyor.

VÜCUT KARARMALARI BİR SAĞLIK SORUNU OLABİLİR

Vücudumuzda meydana gelen sağlık sorunları farklı şekillerde kendini belli eder. Bu belirtiler ciltte, saçta ve kararmalar şeklinde görülebilir. Bu farklılıkları fark etmek oldukça önemlidir. Çünkü sağlık sorunları erkenden tespit edilirse, tedavi için de hızlı bir sonuç alınabilir.

Vücuttaki kararmaların nedeni kimi zaman estetik sorunlardan kaynaklanabilirken bazen de önemli sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Bu sebeple kararmalar tespit edildiğinde uzman bir doktora başvurularak, kararmaların sebebi araştırılmalıdır.

dmkd

Bu kararmalar koltuk altlarında, diz kapaklarında görülebileceği gibi vücudun farklı bölümlerinde de kendini gösteriyor.

Cilt yüzeyinde meydana gelen koyu lekeler farklı nedenlere bağlı olabilir. Ancak araştırmalar doğrultusunda östrojen ve progestrona karşı duyarlılığın göstergesi olduğu belirtiliyor. Hamilelik sırasında görülebilir, bunun yanında stres ve tiroid gibi hastalıklarda bu kararmalara sebep olabilmektedir.

dd

BEYAZ VE GRİ HALKALARA DİKKAT

Göz çevresinde beyaz ve gri halkaların oluşması da önemli bir sağlık problemi olabilir. Uzmanlar 45 yaş altı kişilerde bu belirtinin olmasının yüksek kolestrolün göstergesi olabileceğini söylüyor. Halkalar her ne kadar zararsız gibi görünse de ciddi bir problem olabilir. Bu nedenle erken teşhis büyük önem taşıyor.

Yüksek kolestrol eğer erken tespit edilirse, kalp hastalıkları gibi problemlerin önüne geçilebilir. Gözlerinde beyaz ya da gri halkaların olduğunu tespit eden kişilerin, kolestrol seviyelerine baktırmaları gerekiyor.