Doğurganlığı artırıyor, libodo yükseltiyor: Bu muz diğerlerinden çok farklı!

Doğurganlığı artırıyor, libodo yükseltiyor: Bu muz diğerlerinden çok farklı!
Sıkça tercih edilen meyvelerden biri olan muz, bu kez kırmızı olarak karşımıza çıkıyor. Sarı muzun aksine birçok yönde faydası bulunan kırmızı muz yok satıyor. İşte kırmızı muzun sağlığa faydaları...

Herkesin çok sevdiği meyvelerden biri olan muz bu kez karşımıza farklı bir versiyonuyla çıkıyor. Binden fazla muz çeşidi arasında en çok tüketilenler sarı muzlar olurken kıymeti pek bilinmeyen kırmızı muzun faydaları ortaya çıktı.

DOĞAL MUCİZE KIRMIZI MUZ

Market ve pazar reyonlarında görmeye pek alışkın olmadığımız kırmızı muz, B1, B2, B6 ve C vitamini içeriyor. İçerisindeki kalsiyum, demir, ve fosfor gibi minerallerle vücuda adeta sağlık saçıyor. Sarı muzlara göre daha çok karoten ve C vitamini içermesiyle öne çıkıyor.

Kırmızı muzun en önemli faydalarından biri kan basıncını düzenlemesidir. Kan akışını iyileştirerek kalp ve damar hastalıklarına karşı kalkan oluşturuyor.

muz

DOĞAL AFRODİZYAK ETKİSİ SAĞLIYOR

Üreme sağlığını düzenler, doğurganlığı artırır, doğal afrodizyak içerir. Bunun yanı sıra kansere karşı da önemli antioksidanlar barındırmaktadır.

Kadınlar ve erkekler için büyük bir öneme sahip olan kırmızı muz, testosteron seviyelerini de düzene sokmaktadır. Vücuda enerji verir, demir depolarını doldurur ve bağırsaktaki iyi bakterileri de besler.

Sık sık kabızlık şikayeti çekenler de kırmızı muzu düzenli olarak tüketiyor. Bağırsakların hareketini düzenlemesi sebebiyle kabızlık sorununu ortadan kaldırarak, bağırsakların düzenli çalışmasında aktif rol oynar.

muz

RUH SAĞLIĞINA BİREBİR

Kırmızı muzun vücuda ve organlara etkisinin yanı sıra ruh sağlığına da büyük faydaları bulunmaktadır. B6 vitamini içermesi nedeniyle vücuda seronin salgılar ve bu da depresyon, anksiyete gibi ruhsal sorunların giderilmesine yardımcı olur.

Sizler de günlük tüketiminize kırmızı muzu gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.