Enerjiyi tavan, kiloyu taban yaptırıyor! Her sabah 1 kaşık içilmeli!

Enerjiyi tavan, kiloyu taban yaptırıyor! Her sabah 1 kaşık içilmeli!
Kahvaltıdan önce içilen çeyrek bardak sirke büyük bir etki yaratabilir. Uyanır uyanmaz yapacağınız ilk şey bunu yapın. Çünkü enerjiyi tavan, kiloyu taban yaptırıyor..

Kahvaltıdan önce çeyrek bardak sirke içmek sayısız mucizeler yaratabilir. Uzman görüşleriyle bilimsel çalışmalar da bu rutini takip etmenin ne kadar önemli bir konu olduğuna işaret ediyor. Kahvaltı öncesinde çeyrek bardak kadar sirke tüketmenin faydaları hakkında pek çok teori de var.

Elma sirkesi kan şekerini dengeler!

Arizona State Üniversitesi’nde beslenme profesörü olarak görev yapan Dr. Carol Johnston, konuyla ilgili değerlendirmesinde elma sirkesinin kan şekerinin seviyesinin dengelenmesine yardımcı olduğunu açıkladı. Johnston'ın araştırmasına göre elma sirkesi, insülin duyarlılığını artırıyor ve an şekeri seviyelerinin daha dengeli olmasına yardımcı oluyor.

Tıp doktoru olan Dr. Michael Mosley ise, elma sirkesinin kilo kontrolüne yardımcı olduğunu iddia etti.

Mosley, sirkenin iştahınızı bastırıp tokluk hissinizi artırarak günlük kalori alımınızı azaltabileceğini söyledi.

"Mide asidi seviyesini arttırarak sindirimi destekler"

Kahvaltıdan önce çeyrek bardak sirke içmenin faydaları

Dr. James Brown, konuşmasının devamında elma sirkesinin mide asidini artırarak sindirimi kolaylaştırabileceğin iddia ederken bu tür asitli içeceklerin uzun süreli tüketiminin mide sağlığında olumsuz etkilerin olabileceğini de ifade etti.

Arizona Eyalet Üniversitesi'nde 2004'te yapılan bir araştırma, elma sirkesinin tip 2 diyabetli kişilerde insülin duyarlılığını artırabileceğini gösterirken alışmaya katılanlar sirke tükettikten sonra kan şekerlerinin seviyesindeki önemli düşüşü gözlemlediler.

Açlık hissini azaltır!

 Journal of Agricultural and Food Chemistry'de 2009 yılında yayınlanan bir başka çalışmada, elma sirkesinin iştahı bastırma ve kilo kaybını destekleme potansiyeli incelendi. Sonuçlar sirkenin açlığı azaltabildiğini ve kalori alımını kontrol edebildiğini gösterdi.

Ancak British Medical Journal'da (BMJ) yayınlanan bir makale, çok fazla sirke tüketmenin diş minesi üzerine zarar verebileceği ve mide sorunlarına neden olabileceği konusunda uyardı. Bu nedenle sirkenin dikkatli ve ölçülü olarak kullanılması gerektiği söyleniyor.

Kahvaltıdan önce çeyrek bardak sirke içmenin faydaları

Kahvaltıdan önce şçilen sirkenin bazı faydaları olduğu gösterilmiştir ancak faydalar kişisel sağlığınıza, kullanım süresine ve sirke türüne göre değişiklik gösterir.

Kahvaltıdan önce çeyrek bardak sirke içmenin faydaları

Uzmanlar, bu alışkanlığın potansiyel faydalarından faydalanmak isteyen herkesin öncelikle bir doktora danışmasını tavsiye ediyor. Böyle bir alışkanlık geliştirirken sirkenin olası yan etkilerini de dikkate almak önemlidir.

Kahvaltı öncesinde içine sirke hakkında konuşan uzmanlar ve bilimsel araştırmalar sirkenin potansiyel faydalarını öne çıkarıyor.

Beslenme uzmanı Emily Brown, sirkenin kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olduğuna dikkat çekiyor. Dr. Brown, "Sirke, özellikle de elma sirkesi, insülin duyarlılığını artırır ve yemeklerden sonra kan şekeri seviyesini düşürebilir. Bu, diyabetin tedavisine yardımcı olabilir" diyor.

Kardiyolog Dr. Michael Green, sirkenin kalp sağlığının üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Green, "Sirke kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını destekler. Ancak bu etkilerin uzun vade sürecinde olup olmadığını belirleyebilmek adına daha fazla araştırmanın yapılması gerekiyor." dedi.

Ayrıca sirkenin genel sağlığınız üzerinde olumlu etkileri olabilecek antioksidan özelliklere sahip olduğunu da biliyoruz.

Kahvaltıdan hemen önce içilen çeyrek bardak sirke, kan şekeri kontrolünü ve kalp sağlığını korumakla birlikte kilo yönetimi gibi bazı sağlık sorunlarına yarar sağlayabilir. Fakat, sirkenin aşırı tüketiminden mutlaka kaçınılmalı ve herhangi sağlık sorunu olan bireyler, konuyu bir uzmana danışılmalı.