Husiler Tarafından Hedef Alınan Yunan Gemisi Güvenli Alana Çekildi

Husiler Tarafından Hedef Alınan Yunan Gemisi Güvenli Alana Çekildi
Kızıldeniz'de Husiler tarafından saldırıya uğrayan Yunan gemisi, Avrupa Birliği'nin misyonuyla güvenli bir bölgeye nakledildi.

Kızıldeniz'de Kritik Gelişme

Avrupa Birliği'nin (AB) Kızıldeniz'deki seyrüsefer güvenliğini sağlamak amacıyla kurduğu Aspides misyonu, Husiler tarafından hedef alınan bir Yunan gemisinin güvenli bir bölgeye yönlendirildiğini bildirdi.

MV Sounion Gemisi ve Saldırı

21 Ağustos tarihinde Husilerin saldırısına uğrayan "MV Sounion" adlı Yunan gemisi, herhangi bir petrol sızıntısı olmaksızın başarıyla güvenli alana çekildi. Misyon, bu kurtarma operasyonun bölgedeki tüm paydaşların iş birliği ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Husilerin Gerekçesi ve Yunan Gemisi Hakkında Bilgiler

Husiler, MV Sounion gemisini, "İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal ettiği" gerekçesiyle hedef aldıklarını açıklamıştı. İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Abda Sharif, geminin mürettebatının güvenle kurtarıldığını, ancak geminin ağır hasar gördüğünü ve Kızıldeniz'de mahsur kaldığını ifade etti. Sharif, geminin 150 bin ton petrol taşıdığını da belirtti.

ABD'nin İddiaları

Pentagon Basın Sözcüsü Patrick Ryder, 28 Ağustos'ta düzenlediği basın toplantısında, Husilerin Kızıldeniz'deki petrol tankerinde çıkan yangına müdahale etmek isteyen iki römorköre ateş açma tehditinde bulunduğunu ileri sürdü.