ABD'den Intellexa Konsorsiyonu’na Yaptırımlar

ABD'den Intellexa Konsorsiyonu’na Yaptırımlar
ABD, Intellexa Konsorsiyonu ile ilişkili 5 kişi ve bir kuruluşa ticari casus yazılım nedeniyle yaptırım uyguladı.

ABD Yönetiminden Intellexa'ya Yaptırım

Amerikan hükümeti, ticari casus yazılım geliştirme faaliyetleri nedeniyle Intellexa Konsorsiyonu ile bağlantılı 5 kişi ile bir kuruluşa yaptırım uyguladı. Bu karar ABD Hazine Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Resmi açıklamada, ticari casus yazılım teknolojisinin ulusal güvenlik için ciddi tehditler oluşturduğuna dikkat çekildi. Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından gerçekleştirilen bu yaptırımlar, bu alanın bilgi güvenliğini ihlal eden faaliyetleri içeriyor.

Intellexa Konsorsiyonu Hakkında

Yapılan açıklamaya göre, Intellexa, merkezi olmayan şirketlerden oluşan karmaşık bir uluslararası ağı temsil ediyor. Konsorsiyum, özellikle 'Predator' ismiyle pazarlanan son derece invaziv casus yazılım ürünleri geliştirmek ve ticaretini yapmakla suçlanıyor.

'Predator' Casus Yazılımı

'Predator' casus yazılımı, cep telefonları gibi hedef cihazların içerisinde depolanan verilere erişim sağlamakta kullanılıyor. Bunun yanı sıra, kullanıcı etkileşimi gerektirmeden tek tıklamalı ve sıfır tıklamalı saldırılarla cihazların kontrol edilmesine olanak tanıyor.