Bu sabunla tanışmayan bin pişman! Sivilce ve egzamanın kökünü kazıyor

Bu sabunla tanışmayan bin pişman! Sivilce ve egzamanın kökünü kazıyor
Çok farklı çeşit şampuan olmasına rağmen pek çok kişi saç ve cilt sağlığını korumak için duş aldıkları sırada katran sabunu kullanımını sürdürüyor. Bu geleneksel ürünün şampuana göre pek çok avantajı olduğu gibi cilt ve saç sağlığına da sayısız faydası bulunduğu söyleniyor.

Herkes pürüzsüz, sağlıklı bir cilde ve güçlü saçlara sahip olmak ister. Saç dökülmesinin olmadığı, herhangi bir kızarıklık, iltihaplanma sorunu da yaşamamak ister. Ancak beklentilerimizin aksine hem saçlarımız hem de cildimiz lekelerle ve kirlerle dolu hale gelebilir.

Kepek, egzama veya benzeri saç sorunlarınız varsa dermatoloğunuz sıklıkla beslenmenizde veya kullandığınız şampuanda değişiklik yapmanızı önerecektir. Fakat, yeni nesil şampuanların neredeyse tamamı bu sağlık sorunlarına karşı yetersiz kalıyor.

Saç ve cilt bakımı için geleneksel yöntemlere başvuran birçok kişi katran sabununu en sağlıklı tedavi yöntemi olarak görüyor. Peki katran sabunu şampuanlardan ve duş jellerinden daha fazla mı etkilidir? İşte katran sabununun cilde ve saça faydaları..

KATRAN SABUNUNUN CİLDE FAYDALARI

katran sabununun faydaları

Katran sabunu cildi derinlemesine temizler, vücuttaki fazla yağı ve kiri temizler. Bu özellikleri aynı zamanda giderilemeyen cilt kızarıklığı sorunlarının çözümüne de yardımcı olur. Sabundaki katran yalnızca cildin yağlılığını azaltmaz aynı zamanda komedonların (cilt altında bulunan kapalı sivilceler) giderilmesine de yardımcı olur.

Bu özellikleriyle katran sabunu sadece sivilce, egzama, sedef hastalığına karşı değil aynı zamanda çeşitli deri döküntülerinden kurtulmak için de kullanılmaktadır.

KATRAN SABUNUNUN SAÇ VE SAÇ DERİSİNE FAYDALARI

Katran sabunu saç derisini aşırı yağlandırmadan temizler, bu da onu özellikle yağlı saç sorunu yaşayan kişiler için etkili kılar. Ayrıca bu sabun saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini önlemektedir. Katran sabunu kan dolaşımını hızlandırır ve bu özellik saçın büyüme hızını arttırır ve görünür kalınlık geliştirir.

KİMLER KULLANAMAZ?

Katran sabunu kuru veya çok hassas cilt yapısı olanlar için ideal bir temizlik ürünü değildir. Ayrıca sabunda bulunan kimyasallara alerjisi olan kişilerin de katran sabunundan uzak durması gerekir. Yaz aylarında günlük duş alıyorsanız mutlaka katran sabunu kullanmamalısınız.

Katran sabunu faydalı özellikleri olması rağmen her gün kullanılmamalıdır.