Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: 30 bin personel alınacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: 30 bin personel alınacak!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından okullarda görevlendirilecek 30 bin personelin istihdam edileceği açıklandı. Okullardaki temizlik ve güvenlik sorunlarıyla ilgili konuşan Bakan Tekin, ‘’30 bin kişi istihdam edeceğiz’’ dedi. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-25 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte gündeme gelen okullardaki temizlik ve güvenlik sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. CNN Türk'te "Hafta Sonu" programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘’Bu konuyu hem Çalışma Bakanlığı hem de Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ile değerlendirdik. Okullarımızda, Pazartesi gününden itibaren ilave personel alımları yapılmaya başlanacak. Toplam 30 bin personel istihdamı sağlayacağız’’ diye konuştu.

30 Bin Temizlik Personeli Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 45 bin okulda kadrolu temizlik personelinin bulunduğunu belirten Bakan Yusuf Tekin, ‘’Milli Eğitim Bakanlığımız, İşgücü Uyum Programı çerçevesinde okullarda 30 bin ilave personel istihdam edecek. 30 bin personelimiz okullarda 3 gün boyunca görev alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte toplum yararına program projesi başlatmıştık. Projemiz haftanın 5 gününü tam zamanlı çalışma olarak başlatılmıştı. Bu yıl ki eğitim ve öğretim dönemi içinse haftanın 3 günü ve kısa zamanlı çalışma modeline geçiş için revize ettik. Taşeron çalışanların kadroya geçişi sürecinde sorunlar çıktığı için projeyi revize etme kararı aldık. Geçtiğimiz yıl proje kapsamında 60 bin personel görev almıştı. Bu yıl ise personel sayısını iki katına çıkardık. 120 bin kişiye ulaşmış olduk’’ ifadelerini kullandı.

‘’Okullardaki Sorunları Çözeceğiz’’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşme sağlayarak ilave personel istihdamı sağlamaya karar verdiğini belirten Bakan Yusuf Tekin, ‘’Okullarımızda bu yıl 120 bin istihdam alanı oluşturduk. Buna rağmen başvuru sayısında yeterli sayıya ulaşılamadı. İstihdam sayımızın sadece yüzde 25’ini doldurabildik. Bu eksiklikten dolayı okullarımızda güvenlik ve temizlik sorunları meydana geldi. Okullardaki sistemi incelediğimizde bazı aksaklıkların meydana geldiğini gördük. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla görüşerek tam zamanlı çalışacak 30 bin personel alınmasına karar verdik. Pazartesi gününden itibaren istihdam sürecini başlatacağız’’ şeklinde konuştu.