Yardım parası ödemeleri devam ediyor... Bakan açıklandı!

Yardım parası ödemeleri devam ediyor... Bakan açıklandı!
Yardım parası ödemeleri devam ediyor... Bakan açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekim ayı boyunca toplumun çeşitli kesimlerine yönelik sosyal yardım ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta itibarıyla evde bakım maaşı ve sosyal-ekonomik destek ödemeleri yapılması bekleniyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal risk haritası üzerinde yürütülen çalışmalara da dikkat çekerek, toplumun ihtiyaçlarını belirlemek için detaylı bir analiz sürecine girildiğini açıkladı.

Bakanlık, yaşlı ve engelli aylıkları için 5.6 milyar TL, dar gelirli aileler için aile destek paketi ödemeleri ve 9.077 TL tutarındaki evde bakım maaşını düzenli olarak sağlarken, ortalama 6.360 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin de birkaç gün içinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Ekim ayı boyunca yapılacak olan duyurular, bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara aktarılacak.

Göktaş, sosyal risk haritası ile hanelerdeki yaşlı, engelli, şiddet mağduru kadın ve suça sürüklenmiş çocuk sayılarının tespit edileceğini belirterek, "Bu sistematik yaklaşım, hizmet kalitesini artıracak ve güçlü aile, güçlü toplum hedefine katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.