MEB ek ders ücretini yükseltti: Kurslara yoğun ilgi…

MEB ek ders ücretini yükseltti: Kurslara yoğun ilgi…
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ek ders ücretleriyle ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapılırken vergi diliminde de indirime gidildi. Peki, ek ders ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin talebi doğrultusunda ek ders ücretleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Öğretmelerin, okullarda verilen hafta içi ve hafta sonu kurslarına katılım motivasyonunu yükseltmek için harekete geçildi. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapıldığı belirtildi. Ayrıca, yüksek vergi dilimi içerisinde yer alan ek derslerle ilgili vergi indirimi yapılacağı da duyuruldu.

Ek Ders Ücretlerine Zam Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. Hafta sonu kurslarına katılan öğretmenlerin saat başı ders ücreti 272 TL’ye yükseltildi. Hafta içi ek ders ücreti ise 254 TL’ye çıkarıldı. Öğretmenlerin vergi diliminde de yeni bir düzenlemeye gidildiği açıklandı. Önceki dönem de öğretmenler yüzde 27 oranındaki yüksek vergi dilimi içerisinde yer alıyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte öğretmenlerin vergi dilimi yüzde 15 oranına çekildi. Eğitimcilerin finansal durumunu iyileştirmek için yapılan düzenleme ek derslere olan ilginin artmasını sağladı.

Kurslara Katılım Arttı

MEB’in ek ders ücretleriyle ilgili yaptığı düzenleme eğitimcilerin kurslara katılım oranını yükseltti. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ana grupta düzenlenen kurslara daha fazla öğretmenin başvuru yaptığı açıklandı. Öğretmenlerin maaşlarının yanı sıra ek ders ücretleriyle önemli bir gelir elde etmesinin yolu açıldı. MEB, öğretmenlerin eğitim motivasyonunu artırmaya yönelik yeni düzenlemesiyle tam not aldı. Özellikle, hafta sonu kurslarına katılmak isteyen öğretmenlerin artması okul yönetimlerinin kurs programlarını yeniden düzenlemesine neden oldu. Okul yönetimleri, ek ders ücreti zammı ve vergi dilimi düzenlemesinin eğitim ortamının gelişmesinde önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyor.