Bakanlık’tan ihtiyaç sahiplerine nakit desteği: Ekim ayında ödemeler yapılacak!

Bakanlık’tan ihtiyaç sahiplerine nakit desteği: Ekim ayında ödemeler yapılacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit desteği sağlanmaya devam ediyor. Sosyal yardım desteklerinin Ekim ayı ödeme takvimi açıklandı. Peki, ödemeler hangi tarihlerde yapılacak? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal devlet anlayışına uygun çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla devlet tarafından her ay düzenli ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hayata geçirdiği sosyal yardım programlarına binlerce vatandaş başvuruda bulunuyor. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara yardım elini uzatan devlet tarafından nakit desteği sağlanıyor.

Sosyal Yardım Ödeme Takvimi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları arasında aile destek paketleri, evde bakım desteği, yaşlı ve engelli vatandaşlara destek, sosyal, ekonomik ve eğitim desteği yer alıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlükleri üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabiliyor. Binlerce vatandaşın yararlandığı sosyal yardım programlarının Ekim ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu olmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından sosyal yardım programları Ekim ayı ödeme takvimi açıklandı.

1 Ekim’den İtibaren Ödemeler Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden Ekim ayı ödeme takvimiyle ilgili bilgiler paylaşıldı. 1 Ekim’den itibaren sosyal yardım desteklerinin hesaplara yatırılacağı açıklandı. Yaşlı ve engelli maaşı alan vatandaşların ödemeleri 1 Ekim’de yapılmaya başlayacak. 10 Ekim’de aile destek paketlerinden yararlanan vatandaşların ödemeleri gerçekleştirilecek. Aile destek paketi ödemelerinin aylık 1.250 TL’ye çıkarıldığı açıklandı. 15 Ekim’de ise 9 bin 77 TL’ye yükseltilen evde bakım maaşı ödemeleri yapılacak. 20 Ekim’de ise sosyal ve ekonomik destek paketlerinden yararlanan vatandaşların ödemeleri hesaplarına yatırılacak. Sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin ise 6 bin ila 6 bin 500 TL arasında değişeceği duyurulmuştu.