Arjantin, Bolivya’yı 6-0 Geçti: Messi Tarih Yazdı!

Arjantin, Bolivya’yı 6-0 Geçti: Messi Tarih Yazdı!
Arjantin, Bolivya’yı 6-0 Geçti: Messi Tarih Yazdı!

Güney Amerika Dünya Kupası Elemeleri’nde Arjantin, Bolivya karşısında muazzam bir performans sergileyerek sahadan 6-0 galip ayrıldı. Tangocular, Lionel Messi’nin önderliğinde etkileyici bir oyun sergiledi.

Maçta Arjantin’e galibiyeti getiren goller, 19, 84 ve 86. dakikalarda Lionel Messi, 43. dakikada Lautaro Martinez, 45. dakikada Julian Alvarez ve 70. dakikada Thiago Almada’dan geldi. Messi, bu karşılaşmada üç gol atarken, Martinez ve Alvarez’in gollerine de asist yaparak müthiş bir performans sergiledi.

Bu sonucun ardından Arjantin, grupta puanını 22’ye çıkarırken, Bolivya 12 puanda kaldı. Arjantin’in bir sonraki maçı Paraguay deplasmanında olacakken, Bolivya Ekvador’a konuk olacak.

Messi Rekor Kırdı

Messi, bu hat-trick ile uluslararası maçlarda en çok hat-trick yapan futbolcu unvanını elinde bulundurarak, toplamda 10 hat-trick yapmış oldu. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan 37 yaşındaki yıldız, milli takım kariyeri hakkında, “Geleceğimle ilgili herhangi bir tarih belirlemedim; sadece tüm bunların tadını çıkartmak istiyorum. Burada olmak ve insanların sevgisini hissetmek beni çok etkiliyor. Bu, belki de son maçlarım olabilir ve bu beni motive ediyor” ifadelerini kullandı. Messi’nin futbol sahasındaki mutluluğu ve takımda kendini rahat hissetmesi, onun oyununa yansıdı.