Emeklilere nefes aldıracak müjde: Torba yasayla borç affı çıkıyor…

Emeklilere nefes aldıracak müjde: Torba yasayla borç affı çıkıyor…
TBMM’nin yeni yasama döneminin başlamasına sayılı günler kala Torba Yasayla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Emeklilerin rahat bir nefes almasını sağlayacak borç affı ve yapılandırma düzenlemeleri, Torba Yasa görüşmelerine dahil edildi. İşte detaylar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama dönemi için 1 Ekim’de toplanacak. TBMM’nin yeni yasama dönemindeki ilk gündemi Torba Yasa görüşmeleri olacak. Hatırlanacağı üzere Torba Yasa görüşmeleri Meclis tatile girmeden önce başlamıştı. Ekonomik düzenlemeleri içeren Torba Yasa’nın 86 maddesinden 55’i milletvekilleri tarafından kabul edildi. Yeni yasama dönemindeki görüşmelerde ise ev hanımlarına prim desteği, 3600 ek gösterge, Bağ-Kur 7200 prim sayısının düşürülmesi, borç affı ve yapılandırma gibi önemli konular yer alıyor. 2024 Torba Yasa görüşmeleri içerisinde bulunan maddelerden en önemleri ise borç affı olarak değerlendiriliyor.

Emeklilere Borç Affı Çıkıyor

16 milyon emekli vatandaşın merakla takip ettiği sürecin borç affı ile sonuçlanması bekleniyor. TBMM’deki Torba Yasa görüşmelerinde emeklilere rahat bir nefes aldıracak borç affı bulunacak. Yüksek enflasyon oranları ve döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan emekli vatandaşlar borç affı talebinde bulunmuştu. Kredi kartı borçlarının zirveye ulaşması hükümetin harekete geçmesine neden oldu. Borç affı ve yapılandırma için yeni bir çalışma başlatıldı. Emeklilere özel yapılandırma anlaşmaları ile borçların kapatılması sağlanacak. Kamu bankaları tarafından borçlar tek çatı altına toplanacak. Emeklilerin borçlarını düşük faiz ve uzun vade seçeneğiyle ödenmesi için imkan tanınacak.

Torba Yasa’nın En Önemli Maddesi

1 Ekim’de yeni yasama dönemi için çalışmalara başlayacak olan TBMM’den gelecek haberler yakından takip edilecek. 2024 Torba Yasa görüşmelerinin en önemli maddesi borç affı olacak. Milyonlarca kişinin hayatına doğrudan yansıyacak olan borç affı ve yapılandırma düzenlemesinin bir an önce tamamlanması bekleniyor. Ankara kulislerinde yer alan haberlere göre borç yapılandırma çalışmalarının en geç Aralık ayı içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyor. 2025 emekli zammı ile birlikte maaşları yükselecek olan emekli vatandaşlar, borç yapılandırmasıyla çifte sevinç yaşayabilecek.