Erkek çalışanlara 2 ay tatil müjdesi: Tek şart gerekiyor

Erkek çalışanlara 2 ay tatil müjdesi: Tek şart gerekiyor
ING Türkiye, çalışanları için yeniliklere devam ederken esnek ve yenilikçi yaklaşımını bir adım öteye taşıyan banka, babalık iznini sekiz haftaya çıkaracağını açıkladı.

ING Türkiye, 'İnsan Kaynakları' politikası çerçevesinde “Önce kendin olursun, sonra ING’li” anlayışını şekillendirerek bu mottoyu kurgulamış olup, esnek ve yenilikçi İK uygulamalarıyla öne çıkmaktadır. ING Türkiye, çalışanları için odaklı yaklaşımı bir adım daha ileri taşıyarak babalık iznini sekiz haftaya çıkarılması yönünde bir karar verildiğini duyurdu.

Yeni baba adayı, artık birbirini izleyen ilk dört hafta tatile sahip olacak ve bebeği 18 aylık olana dek kalan dört haftayı planlama esnekliğine sahip olacak. Ayrıca Banka, yasal tatillerin yanı sıra sunulan esnek izin uygulamasından da yararlanarak çalışanların aileleri ile daha fazla vakit geçirebilmesine ve kişisel ilgi alanları kısmına odaklanabilmesine imkan sağlamaktadır.

BANKACILIK SEKTÖRÜ İÇİNDE BU BİR İLK OLACAK

Konuyla ilgili değerlendirmelerini sunan ING Türkiye İnsan Kaynakları Direktör Yardımcısı Hale Ökmen Ataklı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Erkek çalışanlara 2 ay tatil müjdesi

“Esnek ve yenilikçi uygulamalarla çalışanlarımızın iş ve kişisel yaşam arasında denge kurmasını desteklemek istiyoruz. Ancak bunu İK stratejimize entegre ediyoruz. Esnek İzin uygulaması, çalışanlara yasal izinlerin ötesinde çeşitli izin hakları sağlamaktadır. Ayrıca ebeveyn iznini sekiz hafta gibi bir süreye çıkararak yenilikçi duruşumuzu eskisine göre daha fazla güçlendirmiş bulunuyoruz. Bankacılık sektörü içinde sekiz haftalık ebeveyn izni sunan ilk kurum olmanın da gururunu yaşıyoruz. Bu uygulama aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımızın da önemli bir göstergesidir. Ayrıca kadınların iş hayatında güçlendirilmesi konusunda da tutkuluyuz. Bu çerçevede, anne olan çalışanlarımız, bebeklerinin 6 ayını doldurmasına kadar maaşlarından kesinti yapılmadan izinli sayılacak, bebekleri 1 yaşına gelene kadar da uzaktan çalışabilecekler"