5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Rüzgarı

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Rüzgarı
Gaziantep'te 5. Opera ve Bale Festivali, unutulmaz konserlerle başladı. Tan Sağtürk'ün açıklamalarıyla festivalin önemine vurgu yapıldı.

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Rüzgarı

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nin bir parçası olan 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, bu yıl da coşkulu bir başlangıç yaptı. Festival, Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Senfonik İncesaz konseriyle açıldı.

Tan Sağtürk’ten Açıklamalar

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, Gaziantep'in sadece gastronomi değil, kültür ve sanat alanında da büyüleyici bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Sağtürk, bu yılki Festivalin Antalya Aspendos Opera Bale Festivali ile eş zamanlı olarak yapıldığını belirtti.

“Gençlerle Çocuklar İçin Özel Programlar”

Festivalin açılış konserinden sonra Bremen Mızıkacıları’nın sahne alacağını belirten Sağtürk, “Bütün sanatçılarımız ve orkestramız burada. Gaziantep seyircisi, La Traviata gibi klasik bir opera ile buluşacak.” dedi.

Sanatçıların Gaziantep'e Hayranlığı

Tan Sağtürk, Gaziantep'teki sahnelerin güzelliğinden etkilendiğini belirterek, sanatçı ve teknik ekibin de bu şehre hayran kaldığını ifade etti. Sağtürk; "Gaziantepliler, kültür sanatı bu kadar gelişmiş bir şehirde yaşadıkları için çok şanslı" diye sözlerine ekledi.

Gelecek Yıl İçin Planlar

Devlet Opera ve Balesi’nin bu festivallerle birlikte, Gaziantep'in kültürel mirasını daha da zenginleştirdiğini anlatan Sağtürk, “Gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıl, 6. Opera ve Bale Festivali’ni yine bu heyecanla gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle...

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle başladı. Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.