SGK bölüm ve KPSS şartıyla personel alımı: İşte alım yapılan kadrolar

SGK bölüm ve KPSS şartıyla personel alımı: İşte alım yapılan kadrolar
Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) personel alımı için başvurular devam ediyor. Başvuru koşulları ve başvuru sayfası detayları bu haberimizde yer almaktadır.

Resmi Gazete duyurusunda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapacağı belirtildi ancak son başvuru tarihinin 16 Eylül olduğu kaydedildi. Başvuru sahiplerinin sadece genel koşulları değil, özel koşulları da dikkatle incelemeleri gerekiyor.

SGK Personel Alımında Başvuru Koşulları

Genel Şartlar;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. madde içeriğinde belirtişmiş olan genel şartların taşınması,

Bilgisayar, yazılım, elektrik mühendisliği veya elektronik mühendisliği gibi ilgili bir alanı tamamlanmış olunması,

En az 3 veya 5 yıl gibi bir deneyim sahibi olunması,

En az iki ortak programlama dilini bilmek,

Analitik düşünme ve takım halinde çalışma eğilimi gibi niteliklere sahip olunması.

Özel Şartlar;

Kıdemli uzman yazılım geliştiricisi, sistem yöneticisi, veri tabanı yöneticisi gibi pozisyonlar 10 yıllık tecrübe gerektirmektedir.

Yazılım geliştirme, sistem yönetimi, siber güvenlik ve veritabanı yönetimiyle ilgili derinlemesine bilgi ve deneyim gerekiyor.

Docker, Kubernetes, IBM DB2 gibi belirli teknolojilere hakim olmak size avantaj sağlayacaktır.

SGK bölüm ve KPSS şartıyla personel alımı

SGK bölüm ve KPSS şartıyla personel alımı

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvuru işlemleri 2 Eylül 2024 ile 16 Eylül 2024 tarihlerinin arasında Sosyal Güvenlik Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ya da Kariyer Kapısı'na (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) giriş yapılarak e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Adaylar KPSS-P3 puanının %70'i, YDS puanının ise %30'una göre sıralanacaktır. SGK tarafından düzenlenen sözlü sınava her pozisyona belirlenen aday sayısının 10 katı kadar aday katılacaktır. KPSS puanına sahip olmayanlar için yabancı dil puanı ise '0' olarak hesaplanacaktır.

SGK'nın bu işe alımı, özellikle ileri eğitim almak isteyenler veya bilgisayar bilimleri alanında uzmanlaşmış deneyimli adaylara yönelik büyük bir fırsatı temsil ediyor. Başvurular kurumun belirleyeceği tarih ve saatte elektronik ortam üzerinde yapılacaktır.