Kavurucu sıcaktan kaçan oraya gidiyor! Doğal güzelliğiyle büyülüyor

Kavurucu sıcaktan kaçan oraya gidiyor! Doğal güzelliğiyle büyülüyor
Şehrin sıcağından ve karmaşasından bunalanlar hafta sonu soluğu Kartal Gölü'nde alıyor. Denizli'de yer alan Kartal Gölü, çevre illerden de ziyaretçi akınına uğruyor.

Sıcak havalardan bunalanlar yeni rotalar keşfetmek için araştırmalar yapıyor. Tatil beldelerinden sıkılanlar, doğal güzelliklerle çevrili ve sakin yer arayışındalar.

Denizli'de bulunan Sandras Dağı'nın eklentisi olan Çiçekbaba Dağı'nın zirvesinde pek bilinmeyen bir doğal güzellik bulunuyor. Kartal Gölü, son dönemlerde yoğun ziyaretçi topluyor.

ÇADIRINI ALAN ORAYA KOŞUYOR

Çiçekbaba Dağının zirvesinde yer alan Kartal Gölü'nde, en yaşlı karaçam ormanları dikkat çekiyor. 500 hektarlık Kartal Gölü ve çevresi Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Yaban Hayvanı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış bölgelerden biri olarak öne çıkıyor.

mklml

Gölün çevresinde bulunan 250 ila 800 yaşındaki karaçam ormanının içinde sarı çiçekli gazal boynuzu, üç gül, karahindiba ve yonca gibi bitkiler bulunuyor. Kartal Gölü Denizli merkezine 121 kilometre, Muğla'ya ise 72 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

njkn

ÇEVRE İLLERDEN AKIN AKIN GELİYORLAR

Doğal ve sakin görüntüsüyle öne çıkan Kartal Gölü, Denizli'nin yanı sıra çevre illerden de yoğun ziyaretçi alıyor. Özellikle kış aylarında karın yağmasıyla birlikte mükemmel kareler ortaya çıkıyor.

mkl

Kentte yaşayan, kentin kalabalığından bulunan birçok kişi eşsiz manzaralı bu yere akın ediyor.

Bölgeye gelenler aileleriyle birlikte kaynağından su içme fırsatı bulurken aynı zaman da kafa da dinliyor.