Emeklilik yaşında köklü değişiklik! 4A 4B 4C'liler dikkat!

Emeklilik yaşında köklü değişiklik! 4A 4B 4C'liler dikkat!
Pek çok insan için emeklilik yaşı, çalışma hayatlarının en önemli konularından biridir. SSK, BAĞ-KUR ve 4C kapsamında olan çalışanların emeklilik yaşları işe giriş tarihi, ikramiye gün sayısı ve yaş kriterlerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu hesaplamalar özellikle SGK'nın sunmuş olduğu hizmetler sayesinde e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir.

Emeklilik yaşı hesaplanırken ilk işe giriş tarihi, ikramiye tarihi, yaş gibi kriterler ele alınmaktadır. SSK, BAĞ-KUR ve 4C kapsamına giren çalışanlar, e-devlet sisteminden istenen bilgileri yazarak emeklilik yaşlarını hesaplayabiliyor. SGK'nın sunmuş olduğu hizmetler çalışanların söz konusu süreci anlaşılabilir şekilde yürütmelerine yardımcı olmaktadır.

Çalıştıkları süre içerisinde gerekli ikramiye gün sayısını dolduran ve diğer koşulları sağlayanlar emekli maaşı almaya hak kazanırlar. SSK ve BAĞ-KUR'da emeklilik yaşının da e-devlet üzerinden kolaylıkla hesaplandığı görülmektedir. Emeklilik yaşınızın hesaplanmasında çalıştığınız kurumla ilk işe başladığınız tarih çok önemlidir. SGK'nın sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C'ye ayrılmıştır. Kayıt olduğunuz sigorta planı emeklilik yaşınızın belirlenmesinde önemli rol oynar.

Emeklilik yaşında köklü değişiklik! 4A 4B 4C'liler dikkat!

Emeklilik yaşınızı öğrenmek için SGK'nın içeriğinde yer alan 'Ne Zaman Emekli Olurum' hizmetini kullanabilirsiniz. Bu hizmetten yararlanmak için ilgili formu doldurmanız gerekmektedir.

Öncelikle e-devlet üzerinden hizmet raporu almanız, gerekli bilgileri forma girmeniz ve hesaplamanız gerekiyor. E-devlet sistemine kayıt olduğunuzda girdiğiniz verilere göre emeklilik yaşınız hesaplanacak.

TC kimlik numaranız ile birlikte e-Devlet şifrenizle birlikte sisteme giriş yaparak gerekli tüm bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bu adımları tamamladıktan sonra emekliliğe hak kazanmak için gereken şartları bileceksiniz.