Meteoroloji’den uyarı: Şiddetli sağanak yağış etkili olacak!

Meteoroloji’den uyarı: Şiddetli sağanak yağış etkili olacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak yağışa karşı uyarı yapıldı. İstanbul’dan Hatay’a, Amasya’dan Erzurum’a kadar çok sayıda ilde şiddetli sağanak yağışın etkili olacağı açıklandı. Peki, hava sıcakları artacak mı? İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yurt genelinde sağanak yağışın etkili olacağı uyarısı verildi. Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere çok sayıda şehir için sarı kod alarmı verildiği açıklandı. Meteoroloji’nin son açıklamasında Marmara Bölgesi’nin kuzey ile doğu bölgelerinde şiddetli rüzgarla birlikte sağanak yağışın hakim olacağı belirtildi. İstanbul’u da etkisi altına olacak olan şiddetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışların Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya’da hayatı olumsuz yönde etkileyebilecek seviyede olacağı duyuruldu.

Karadeniz Bölgesi’nde Sarı Alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak yağış uyarısında Karadeniz Bölgesi öne çıkarıldı. Karadeniz Bölgesi’ndeki Sinop, Amasya, Artvin, Trabzon, Rize ve Ordu illerinde sağanak yağışla birlikte şiddetli rüzgar beklendiği açıklandı. Akdeniz Bölgesi’nde ise Torosların iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in sahil hattı, İç Anadolu Bölgesi’nde kuzey ve doğu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise hava sıcaklarının düşüş yaşayacağı ve şiddetli rüzgarın etkili olacağı duyuruldu.

Hava Sıcaklıkları Düşmeye Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak yağış ve şiddetli rüzgar uyarısının yapıldığı açıklamada hava sıcaklıklarıyla ilgili bilgi verildi. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 5 derece arasında düşmeye başlayacağı belirtildi. Şiddetli rüzgar ve sağanak yağışın hafta sonu boyunca etkili olacağı uyarısı yapılırken; vatandaşların tedbirli olması istendi. Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli rüzgar nedeniyle heyelan vb. gibi doğal afetlerin yaşanabileceğine dikkat çekilen açıklamada vatandaşların yüksek noktalardan uzak durması tavsiye edildi. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftada düşmeye devam edeceği açıklandı.