KPSS DHBT Sınav Giriş Belgesi Alma: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

KPSS DHBT Sınav Giriş Belgesi Alma: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?
ÖSYM, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav giriş belgesini yayımladı. Sınava girecek olan adaylar, sınav tarihini merak ediyor. DHBT sınavı ne zaman ve hangi saatte gerçekleştirilecek sorularının yanıtları adayların en çok araştırdığı konulardan biri.

Sınava giriş belgeleri ve tarihleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi (KPSS DHBT) sonrasının takvimi sınav adayları tarafından merakla bekleniyordu. DHBT, 2024 yılındaki son KPSS olarak ilan edildi. Adaylar, 9-15 Ağustos tarihleri arasında DHBT sınavı için başvuruda bulundular. Sınav giriş belgeleri ise 12 Eylül tarihinde adayların erişimine sunuldu. İşte, KPSS DHBT sınav takvimi ve sonuçları hakkında ayrıntılı bilgiler...

KPSS DHBT SINAVI HANGİ TARİHTE VE SAATTE YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, 2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı 22 Eylül tarihinde saat 10:15'te adayların karşısına çıkıyor. Sınav süresi toplamda 60 dakika olacak. Ayrıca sınav sonuçları 16 Ekim tarihinde https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden adayların erişimine sunulacak.

Sınavda ele alınacak konu başlıkları ise aşağıdaki gibi olacaktır:

- İslam İnanç Esasları
- İslam İbadet Esasları
- Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)
- Siyer
- İslam Ahlakı
- Tefsir
- Fıkıh
- Hadis
- Akaid ve Kelam
- İslam Tarihi
- Dinler ve Mezhepler Tarihi
- Dini Hitabet

KPSS DHBT SINAV GİRİŞ BELGESİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ