Fenerbahçe’de derbi öncesi sıcak gelişme: Mourinho tercihini yaptı!

Fenerbahçe’de derbi öncesi sıcak gelişme: Mourinho tercihini yaptı!
Süper Lig’in 6. Haftasında Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk edecek. Dev derbi hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe’nin ilk 11’i netleşmeye başladı. Mourinho’nun derbideki Dzeko planı ortaya çıktı. İşte detaylar…

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın başı çektiği yarışta derbiler kritik önem taşıyor. Süper Lig’in 6. Haftası sezonun en önemli derbilerinden birine ev sahipliği yapacak. Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak. Kadıköy’deki maç için geri sayım devam ederken takımlarda hazırlıklarına hız verdi. Sarı lacivertli ekip, derbide ezeli rakibini mağlup ederek liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Galatasaray ise Fenerbahçe deplasmanından puan ya da puanlarla ayrılma hedefi belirledi. Şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip olan dev derbi öncesi teknik direktörlerin oyun planlarıyla ilgili bilgiler kulislerde konuşulmaya başlandı.

Dzeko, Yeniden İlk 11’e Dönüyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Süper Lig’de ilk kez derbi heyecanı yaşayacak. Tecrübeli teknik adam mutlak galibiyet parolası ile maça hazırlanıyor. Jose Mourinho’nun derbideki oyun planının topu rakibe vermek üzerine kurulu olacağı düşünülüyor. Portekizli teknik adam oyun planı ‘’önce gol yemeyelim, sonra gol atalım’’ şeklinde olacak. Rakip ceza sahası içerisinde top tutmak isteyen Mourinho, ilk 11’deki tercihlerini de oyun planına göre belirleyecek. Mourinho’nun Galatasaray derbisinde Edin Dzeko’ya forma şansı vermeyi düşündüğü öğrenildi. Tecrübeli forvetin rakip stoperlere baskı yapmasını isteyen Mourinho, En Neysri’yi ise hamle oyuncusu olarak kullanmayı planlıyor.

Güçlü Savunma Güçlü Oyun

Süper Lig’de şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe, Galatasaray derbisinden galibiyet ile ayrılarak psikolojik üstünlüğü elde etmek istiyor. Sarı lacivertli taraftarların da desteğini arkasına alacak olan Fenerbahçe, ezeli rakibi karşısında farklı galibiyet alma hedefi belirledi. Sarı lacivertli yönetim de derbi galibiyeti için kesenin ağzını açtı. Fenerbahçeli oyuncuların derbiyi kazanması halinde prim ödemeleri yapılacak. Atilla Karaoğlan’ın hakemlik görevini üsteleneceği derbiden Fenerbahçe, ezeli rakibine karşı yoğun baskı uygulayacak.