DÜĞÜN DERNEK KONUSU VE OYUNCU KADROSU: Düğün Dernek filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Düğün Dernek filmi nerede ve ne zaman çekildi?

DÜĞÜN DERNEK KONUSU VE OYUNCU KADROSU: Düğün Dernek filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Düğün Dernek filmi nerede ve ne zaman çekildi?
Merakla beklenen konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Düğün Dernek filmi, bu akşam ekranlarda izleyicilerle buluşacak. Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in başrolde olduğu bu sevilen film Selçuk Aydemir'in yetenekli ellerinden çıkmıştır. Peki, Düğün Dernek filminin konusu nedir ve ana kadrosunda kimler var? Filmin çekildiği yer ve zaman da merak konusu. İşte Düğün Dernek hakkında merak edilenler...

İşte karşınızda Düğün Dernek filmi ve konusu, başrollerinde yer alan oyuncuları, nerede ve ne zaman çekildiği hakkındaki detaylar. 2013 yılında vizyona giren ve o yılın en çok izlenen komedi filmi olan Düğün Dernek, tam 6.980.070 milyon izleyici tarafından izlendi. Filmin yönetmeni ve senaristi Selçuk Aydemir. Peki, Düğün Dernek filminin konusu nedir ve hangi oyuncular yer alıyor? Ne zaman ve nerede çekildi?

FİLMİN KONUSU: DÜĞÜN DERNEK NEDİR?

Sivaslı olan Tarık, Letonyalı olan Nugesha ile evlenmesi gerekmektedir çünkü ikisi de aynı ülkede çalışmayı planlamaktadır. Ancak Tarık’ın babası İsmail, bu durumla ilgili belirli şartları vardır ve bu şartlardan biri de büyük bir düğün yapılması gerektiğidir. Sivas’taki düğün gelenekleri oldukça ağır olduğu ve İsmail’in maddi durumu da iyi olmadığı için durum biraz karışıktır. Ancak İsmail’in dostları ve Sivas halkı düğün için yardıma gelirler.

İsmail’in Sivas'ın Esenyurt köyünde yaşayan oğlu Tarık bir gün yurt dışından geri döner. Ancak bu sıradan bir ziyaret değildir; Tarık, Letonya'da görevli olarak çalıştığı ülkede Monica adlı bir kadınla birlikte olduğunu ve evlenmeleri gerektiğini ailesiyle paylaşır. İsmail, Tarık’ın evlenmesine izin verir ancak düğün olmadan bu evliliği kabul etmeyeceğini söyler. Ve böylece, hiçbir şey için hazırlıklı olmayan İsmail, bir düğün telaşının içinde bulur kendini. Ancak "Ben oğluma düğün yapamadı derler mi?" diyerek en yakın arkadaşı Fikret'i, Çetin'i ve köyün öğretmeni Saffet'i yanına alarak 10 gün içinde sazlı sözlü bir düğün hazırlığına girer.

Bu süreçte Fikret ve Çetin, kaybolan gelini bulmaya çalışırken, yurtdışından gelen mafya üyeleriyle de uğraşmak zorunda kalacaklardır.

DÜĞÜN DERNEK FİLMİNİN ÇEKİM YERLERİ

Düğün Dernek filmi, Türkiye'nin İstanbul, Sivas ve Erzincan illerinde çekildi. Çekimler için Erzincan’ın belirli bir ilçesi, Kemaliye, seçildi.

BAŞROL OYUNCULARI: DÜĞÜN DERNEK FİLMİNİN OYUNCULARI

Ahmet Kural - Tüpçü Fikret

Murat Cemcir - Çetin (Çeto)

Rasim Öztekin - İsmail

Zerrin Sümer - Şengül Teyze

Jelena Bolic - Marika

Barış Yıldız - Muallim Saffet (Öğretmen)

Devrim Yakut - Hatice

Şinasi Yurtsever - Yılmaz

İnan Ulaş Torun - Damat Tarık

Erol Aksoy - Nazmi Emmi (Amca)

Kemal İnci - İsmail'in abisi

Reyhan İlhan - İsmail' in yengesi

Lelde Dreimane - Marika'nın arkadaşı

Toms Liepajnieks - Marika'nın arkadaşının sevgilisi

Rihard Lepels - Marika'nın gerçek nişanlısı

"