2024 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN? ÖSYM DGS tercih kılavuzu ile DGS tercih süreci başladı mı, ne zaman başlıyor?

2024 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN? ÖSYM DGS tercih kılavuzu ile DGS tercih süreci başladı mı, ne zaman başlıyor?
DGS tercih süreci için adayların bekleyişi başladı. 2024 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte DGS tercih kılavuzu merak konusu oldu. Adayların, elde ettikleri puan ve başarı sıralamalarına göre, ÖSYM tarafından yayınlanan bilgilere dayanarak tercihlerini tamamlama süreci yaklaşıyor. Peki, 2024 DGS tercih süreci ne zaman başlayacak? İşte DGS tercih takvimine dair tüm detaylar...

2024 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 10 Eylül tarihinde adayların erişimine sunuldu. Adaylar, sonuçlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin resmi internet sitesi üzerinden birkaç adım ile öğrenebildi. Sınav sonuçlarının duyurulması ile birlikte adayların gündemine DGS tercih süreci oturdu. Peki, DGS tercihleri ne zaman başlayacak ve tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? İşte bu konuya dair detaylar...

2024 DGS Tercih Süreci Ne Zaman Başlıyor?

Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının ilanının hemen ardından DGS tercih takvimine olan ilgi yoğunlaştı. Ancak, DGS tercih süreci bu an itibariyle henüz başlamış değil. Detaylı bilgiler gelir gelmez, sizler için en güncel ve doğru bilgileri bu haberimiz üzerinden sizlerle paylaşıyor olacağız.

DGS Tercih Kılavuzu Paylaşıldı mı?

2024-DGS yerleştirme işlemi, başvuru kılavuzunda belirtilen ilkeler ve kurallar çerçevesinde yapılacak. DGS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte tüm tarihler de netleşmiş olacak. Ancak, DGS tercih kılavuzu henüz paylaşılmamış durumda. DGS tercih kılavuzunun, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından birkaç gün içerisinde paylaşılması öngörülüyor.

Her Aday En Fazla 30 Tercih Yapabilecek

Adaylar, dikey geçiş yapmak istedikleri lisans programlarını tercih etmekle yükümlüdür. Her aday, sadece kendi mezun olduğu alanla alakalı programlar arasından ve koşulları karşılamak kaydıyla, Tablo-1’ den maksimum 30 tercih yapabilecektir. Tüm tercihlerin kullanılması ise zorunlu tutulmamıştır.