Sürekli burun tıkanıklığına dikkat: Kalp krizi kapıda olabilir!

Sürekli burun tıkanıklığına dikkat: Kalp krizi kapıda olabilir!
Çoğu insanın günlük yaşamın telaşını umursamadığı kronik tıkanıklık, neredeyse her yaştan görünen ve hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir sorundur. Ama daha fazlası da var.. Kalp krizi kapıda olabilir!

Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları (KBB) Uzmanı olan Dr. Esin Özlem Atmış, enfeksiyon hastalıkları hakkında yaptığı değerlendirmesinde "Ülkemizde, burun tıkanıklığı 3'te bir kişide gözlenir. Alerjik rinite bağlı olan burun tıkanıklıkları yüzde 10-30 arasında gözlemlenir. Fakat, bu sorunu hafife almamak gerekir, hemen KBB uzmanına başvuru yapılmalı ve tedavisine başlanmalıdır” diye konuştu.

Burun tıkanıklığı kısa vadeli yaşamın kalitesini olumsuz yönde etkilediğinden, yıllarca süren tıkanıklığın akciğer ve kalp hastalığına ve hatta kalp krizine, uyku bozukluklarına, çocuklarda diş bozuklukları ortodonti şeklinde ciddi hastalıklara yol açabilir. KBB Uzmanı Dr. Esin Özlem Atmış, konuyla ilgili değerlendirmesinde burun tıkanıklığı için alınabilecek ve önemli uyarılar ve teklifler yayınlayabilecek önleyici tedbirlere neden olan faktörleri açıkladı.

Sürekli burun tıkanıklığına dikkat Kalp krizi kapıda olabilir!

Yorgun hissediyorsanız, dikkatinizi karşılayamazsanız, ağız kuru, genellikle baş ağrınız olduğunu veya uyku bozukluklarınız olduğunu, sorununuzun ve aynı şeyin tıkanıklıktan kaynaklanabileceğini bilmek yararlıdır. Bugün, neredeyse her yaşta karşı karrşıya kalınan kronik tıkanıklık, günlük yaşamın kalitesini önemli derecede etkilerken, çocuklarda gelişimsel gecikme, dikkat dağıtıcı ve hiperaktivite de ortaya çıkatabilir. Çoğu hasta, tedavi edilmemiş olsalar bile tıkanıklıkla ilgilenmez, ancak tedavi edilmediklerinde yaşamı tehdit etme riskine yol açabilir.

Dr. Esin Özlem Atmış, konuşmasında “Burun tıkanıklığından dolayı solunum ağız yolu ile gerçekleşmiş olduğundan bu durum da diş i,le diş eti hastalığını tetiklemektedir. Aynı zamanda akciğerler filtrelenmiş havadan faydalanamayacağından dolayı da hem astım hem de alerjik bronşit şeklinde akciğer hastalıklarını da geliştirebilir." diye konuştu.

Burun nefesinin başarısızlığı sağlıklı bir şekilde yapılır, yüksek tansiyon riskidir, çünkü kalbi ve akciğeri basınç altına sokar. Burun tıkanıklığı, uyku apnesinin nedenine yol açar ve geceleri uyurken ve kalp krizine ulaşırken artık ciddi tehlikelere yol açar.

"Tıkanıklığa yol açan faktörler!"

Faktörler tıkanıklığa yol açabilir; Üst solunum yolu enfeksiyonu, sinüzit, alerjik reaksiyon, burun eğriliği (bölümlerden sapma), burun eti, burun eti ve hormonal değişiklikler.. Dr. Esin Özlem Atmış, açıklamasında tedavinin, tıkanıklığa neden olan neden ya da nedenlere göre değiştiğini vurgularken şu ifadeleri kullandı:

"İlk olarak, tıkanmış burnu olan hastalar KBB tarafından test edilmeli ve engelleme nedeni anlaşılmalıdır. Solunum yolu enfeksiyonlarında, alerjik rinit ya da ormonal vakalarda tercih edilen tıbbi tedaviler; Nazal eğrilik, burun eti gelişimi, burun eti, burun polipleri şeklinde hastalıklarda kostümlerde cerrahi tedaviler meydana gelir. Radyo frekansını ve lazer burun frekansı uygulamalarını azaltmak için özellikle burun etinin geliştirilmesinde cerrahi yöntem önceliklendirilebilir. Bu en kolay, en güvenli ve en etkili yöntemlerden biridir. Kanserden şüphelenen bir hastada, farklı görüntüler yapmalı, ardından biyopsi yapmalı ve sonuçlara göre tedavi düzenlenmelidir.