Yeşilçam’ın Değerli İsmi Suphi Tekniker Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın Değerli İsmi Suphi Tekniker Hayatını Kaybetti

Türk sinema ve tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden Suphi Tekniker, 84 yaşında hayatını kaybetti. Oyunculuğunun yanı sıra senarist olarak da birçok Yeşilçam filmine imza atan Tekniker, sanat dünyasında derin bir iz bırakmıştı. İstanbul Şehir Tiyatroları, ustanın ölümünü şu sözlerle duyurdu:

"Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sanat yolculuğuna figüran olarak başlayıp, sahnelerdeki başarısıyla adından söz ettiren, ardından sinemada da önemli roller üstlenen ve birçok senaryo yazan Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz."

Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940'ta Mersin’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1957'de tiyatroya adım attı ve 1960'da sinemaya geçiş yaptı. "Cici Kâtibem" ile başlayan sinema kariyerinde, Şener Şen, Kemal Sunal gibi ustalarla çalıştı. Senarist olarak da Türk sinemasına katkı sağlayan Tekniker, "Tatlı Dillim", "Şoför" ve "Tarkan Gümüş Eyer" gibi filmlerle hafızalarda yer etti.

Sanat dünyası, değerli bir ismi kaybetti.

Magazin Haberleri