Meteoroloji'den o illere kritik uyarı: Sağanak yağış ve rüzgar vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından uyarı üstüne uyarı yapılmaya devam ediyor. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 10 ila 15 derece azalacağı belirtildi. İstanbul başta olmak üzere Trakya bölgesindeki illerde sarı alarm verildi. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı verilmeye devam ediyor. Kuzeyden gelen soğuk hava kütlesinin hafta boyunca etkili olacağı açıklandı. Türkiye’nin tüm bölgelerinde hava sıcaklıkları ani düşüşe geçecek. Ekim ayının ilk haftasında hava sıcaklıklarının 10 ila 15 dereceye kadar azalacağı uyarısı verildi. Hafta boyunca sağanak yağışın etkili olurken; yüksek noktalarda kar yağışının beklendiği açıklandı. Marmara Bölgesi’nde ise sağanak yağış ile birlikte kuvvetli rüzgar da etkili olacak.

Trakya Bölgesi’ni Etkisi Altına Alacak

Meteoroloji’nin son açıklamasında Marmara Bölgesi’nin batı hattında sağanak yağış uyarısı verildi. İstanbul başta olmak üzere Bursa, Kocaeli, Yalova ve İzmit’te hava sıcaklıkları ani düşüşe geçecek. Özellikle Balıkesir’in kuzey yönündeki ilçelerde sağanak yağıştan dolayı sel ve heyelan gibi doğal afetlerin ortaya çıkma ihtimali bulunuyor. Rüzgar şiddetini artırırken; İstanbul’da en düşül hava sıcaklığının 19 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji’den Sarı Alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bazı iller için sarı kod alarmı verildi. Karadeniz Bölgesi’nde sağanak yağıştan dolayı sel ve heyelan gibi doğal afetlerin ortaya çıkabileceği yönünde uyarılar yapıldı. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde düşüşe geçmesinin yanı sıra kuvvetli rüzgarın etkili olacağı belirtildi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiği açıklandı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada su baskınlarına karşı önlem alınması gerektiği belirtilirken; vatandaşların tedbirli davranması önerildi. Yurt genelinde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarın hafta boyunca devam edeceği açıklandı.

Güncel Haberleri