Fatih Altaylı’dan çarpıcı açıklama: Asgari ücret zammını duyurdu!

Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalında yaptığı son yayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çalışanların zamla birlikte daha da fakirleşeceğine dikkat çeken Fatih Alatlı, ‘’Erken seçime neden olabilir’’ dedi.

Türkiye’deki milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği asgari ücret zammıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Son olarak gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalından yaptığı yayında asgari ücret zammıyla ilgili bilgi verdi. Usta gazeteci, 2025 asgari ücret zammının yüzde 17.5 civarında olacağını açıkladı. Enflasyon oranlarının TÜİK’e göre yüzde 50, ENAG’a göre yüzde 100 olduğunu belirten Altaylı, ‘’Ocak ayında asgari ücretin değeri 17 bin lirayken, bugün 8 bin lira değerindeymiş’’ dedi.

Asgari Ücrete Yüzde 17.5 Oranında Zam Yapılacak

Türkiye’de normal şartlarda asgari ücrete enflasyon oranlarına göre zam yapıldığını belirten Fatih Altaylı, ‘’TÜİK’e göre yıl sonunda enflasyonun yüzde 50 civarında olacak. Asgari ücrete de bu oranda zam yapılması gerekiyor. Lakin, Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre IMF ile adı konulmamış olsa da yarım yamalak bir program başlatıldı. Asgari ücret zammının hedef enflasyon verilerine göre yapılacağı görülüyor. Peki hedef enflasyon verisi nedir? Yüzde 17.5 olarak belirleniyor, ki bu hedefin tutması da mümkün değil. Asgari ücret zammı için bu oranın iki katı olursa dua edelim, ama yüzde 17.5 oranında zam yapacaklar. Çalışanlar zam yapılmasına rağmen daha da fakir hale gelecek’’ diye konuştu.

‘’Sosyal Patlama Olsun İstiyor Olabilirler’’

Youtube kanalından her gün video yayınlayan Fatih Altaylı, 2025 asgari ücret zammıyla ilgili tartışmalara katıldı. Asgari ücrete yüzde 17.5 oranında zam yapılacağını ileri süren Fatih Altaylı, ‘’Belki de insanların isyan etmesini veya sosyal patlama olmasını istiyor olabilirler. Bu şekilde istedikleri sert tedbirleri uygulayabilirler. Asgari ücrete yüzde 17.5 oranında zam yapılırsa hedef enflasyonun bile altında kalır. Türkiye’deki vatandaşlar sosyal patlama yaşayabilir. Belki de istedikleri bunun olmasıdır’’ ifadelerini kullandı.

Güncel Haberleri