Eğitim ödenekleri yattı mı, ne zaman yatacak 2024? Öğretmenlere eğitim desteği ne kadar?

Her eğitim yılında öğretmenlere kırtasiye desteği kapsamında sağlanan eğitim ödenekleri için beklenti sürüyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı ve gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Ödenekler ne zaman yatacak?

Öğretmenlere her eğitim yılı başında kırtasiye desteği bağlamında verilen eğitim ödenekleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sağlanmaktadır. Bu ödeneklerin ne zaman ödeneceği merak konusu olmuştur. Kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için verilen bu destek Eylül ayı içerisinde ne zaman ödenecek acaba?

Öğretmenlere Kırtasiye Desteği Ne Zaman Geçecek?

Her sene olduğu gibi bu sene de eğitim sezonu başlangıcında öğretmenlere verilen eğitim ödeneklerinin Eylül ayı başında yatması bekleniyordu, ama henüz ödeneklerin yatırıldığına dair bir bilgi yok. Kırtasiye desteği olarak bilinen bu desteğin Eylül ayı sonuna kadar ödeneceği tahmin ediliyor.

Eğitim ödenekleri, aktif olarak öğretmenlik yapan ve eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında yer alan öğretmenlerin (ilköğretim ve okul müdürleri, müdür yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil) tümüne sağlanıyor.

Kırtasiye Desteği Önemli Bir Destek: Eğitim Ödeneği Ne Kadar?

Öğretmenlere sağlanan kırtasiye desteği, ek gösterge ve memur aylık katsayısına bağlı olarak her yıl belirlenir. Bu yıl ise eğitim ödenekleri, bu destek kapsamında her öğretmene öngörülen miktar 4 bin 85 TL'dir.

Güncel Haberleri