KYK Burs Ödemeleri İçin Gözler Tarihlere Çevrildi: 2025'te Ne Zaman Yatacak?

KYK Burs Ödemeleri İçin Gözler Tarihlere Çevrildi: 2025'te Ne Zaman Yatacak?

2024-2025 eğitim yılı için KYK burs ödemelerinin tarihi merakla bekleniyor. Burs almaya hak kazanacak öğrencilerin sonuçlarının açıklanmasının ardından, burs ödemelerinin yapılacağı tarihe odaklanıldı. KYK burs sonuçları açıklandığında, öğrenciler için önemli olan bir diğer konu, ödemelerin ne zaman yapılacağı olacak.

KYK bursları, ilk kez burs veya kredi alacak öğrenciler için, kayıt oldukları öğretim yılı başından itibaren normal öğrenim süresince ödeniyor. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre, her ayın 6 ve 10'u arasında ödeme yapılıyor. Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilir ve ayrıca bankamatik kartlarını temin edebilirler.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, 2025 KYK burs ödemelerinin aralık ayı itibarıyla başlaması bekleniyor. 2024 yılı için lisans öğrencilerine 2.000 TL, yüksek lisans öğrencilerine 4.000 TL ve doktora öğrencilerine 6.000 TL olarak belirlenen burs miktarları, 2025 yılında zam alıp almayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Öğrenciler, bu konudaki gelişmeleri dikkatle takip ediyor.

Ekonomi Haberleri