Yeşiller Partisi Eş Başkanlarından Sürpriz İstifa Kararı!

Yeşiller Partisi Eş Başkanlarından Sürpriz İstifa Kararı!

Almanya'da Yeşiller Partisi eş başkanları Omid Nouripour ve Ricarda Lang, Berlin’de düzenledikleri basın toplantısında istifa kararı aldıklarını açıkladı. Lang, partinin derin bir kriz içinde olduğunu vurgulayarak, “Partiyi bu krizden çıkarmak için yeni yüzlere ihtiyaç var” dedi. Kasım ayında Wiesbaden’de düzenlenecek parti kurultayında görevlerini devredeceklerini belirten Lang, “Şimdi koltuklara yapışma değil, sorumluluk alma zamanı” ifadesini kullandı.

Nouripour ise son günlerde parti içinde değişim ihtiyacının yoğun bir şekilde tartışıldığını ve yeni bir başlangıca ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Özellikle Almanya’nın doğusundaki Brandenburg eyalet seçimlerinde alınan kötü sonucun partinin krizde olduğunu gösterdiğini belirten Nouripour, bu krizi aşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Yeşiller Partisi, federal düzeyde Başbakan Olaf Scholz liderliğinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon hükümetinde yer alıyor. Partinin yeni yönetimi, 15-17 Kasım’da Wiesbaden’de düzenlenecek genel kurulda belirlenecek.

Dünya Haberleri