FAST sistemi işlem hacmi limiti artırıldı!

FAST sistemi işlem hacmi limiti artırıldı!
Anlık ve Sürekli Fon Transferi (FAST) Sistemleri için İşlem Tutarı Limitlerinin 4 Nisan 2024'ten itibaren havale tutarı 100 bin liraya, FAST-TR QR koduyla yapılan işyeri ödemelerinin tutarı ise 250 bin liraya çıkarıldığı bildirildi.

Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan duyuruda, TCMB tarafından hayata geçirilen ve 8 Ocak 2021 tarihinden itibaren kullanıma sunulan yeni nesil anlık ödeme sistemi olan FAST'in her zaman güvenli, hızlı ve aynı zamanda kolay bir yöntem sağlamaktadır. Türk ödeme sektöründe yenilikçi yaklaşımlar ve vardiya hizmetleri geliştiren ve ödemeleri de mümkün kıldığı söylenen bu uygulama, alışveriş işlemlerinde nakit ile kartlı ödemelere alternatif olarak hızla popüler hale gelmiştir.

FAST sistemi işlem hacmi limiti artırıldı

FAST adıyla hayata geçirilen uygulamada 'İşlem Tutarı Limitleri' 4 Nisan 2024 tarihinden itibaren artırıldı. Alınan yeni karar göre, limit miktarı 100 bin liraya çıkarıldı. TCBM tarafından söz konusu karar ilişkin yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Planlandığı gibi Aralık 2023’te FAST katılımcılarına duyuruldu. Kullanıcıların FAST sistemine olan ilgisi ve ödemeler ekosisteminin dinamik alandaki gereksinimleri dikkate alınarak 4 Nisan 2024 tarihinden itibaren FAST-TR QR’yi kullanıma sunacağız. FAST işlem tutarı limiti Dinamik doğrulama kullanılarak yapılan transferlerde 50.000 Lira'dan 100.000 Lira'ya çıkarıldı. İşyerindeki ödemelerde bu tutar 100.000 Lira'dan 250.000 Lira'ya çıkarıldı."