Emekliye ikramiye şoku: 29 Ekim’de emekliye ikramiye verilecek mi?

Emekliye ikramiye şoku: 29 Ekim’de emekliye ikramiye verilecek mi?
Milyonlarca emekli 29 Ekim’de ikramiye verileceği beklentisi içerisine girmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilerin umutları söndürüldü. Peki, emekliye en yakın ne zaman ikramiye verilecek? İşte detaylar…

Türkiye’nin ekonomik şartları altında ezilen emekli vatandaşlar maaşlarına zam ve ikramiye talebinde bulunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL ikramiye verilmesi aynı uygulamanın bu yılda devam edeceği beklentisini ortaya çıkardı. Emekli vatandaşlar, 29 Ekim’de ikramiye alacağı beklentisi içerisinde hazırlıklarını yaparken kötü haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere 29 Ekim’de ikramiye verilmeyeceği açıklandı. Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle 2023 yılının 29 Ekim’inde 5 bin TL ikramiye verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu uygulamanın bir defaya mahsus olduğunu belirtti.

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere 29 Ekim’de ikramiye verilmeyeceğinin açıklanması vatandaşlarda hayal kırıklığına neden oldu. Yüksek enflasyon oranları karşısında zor günler geçiren emekli vatandaşlar en yakın ikramiye tarihini araştırmaya başladı. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yılda iki kere ikramiye verilmeye devam edilecek. Emekli ikramiyeleri Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ile sınırlı tutulacak. Emekli ikramiyesinden dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar, şehit ve gazi yakınları, terör nedeniyle zarara uğrayan sivil vatandaşlar, şampiyonluk kazanan sporcular, yaşlılık ve engelli parası alan vatandaşlar ve güvenlik koruyucuları da yararlanmayı sürdürecek. 2025 yılındaki en yakın emekli ikramiye tarihi Ramazan Bayramı olacak.

Emekli İkramiyesi Nasıl Belirlenir?

Yılda iki kere sadece bayramları kapsayan emekli ikramiyesi için vatandaşların başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Emeklilik hakkı bulunan her vatandaşın hesabına ikramiyesi yatırılıyor. Dul kadınların iki maaş birden alması halinde ise emekli ikramiyesi yalnızda tek maaş üzerinden hesaplanıyor. Hem eşinden hem de babasından dolayı emekli ikramiyesi alan dul kadının ödemesi tek dosya üzerinden belirleniyor. En yüksek maaş hangisiyle emekli ikramiyesinin miktarı da ona göre belirleniyor.