New York Borsası Karmaşık Bir Seyirle Kapanış Yaptı

New York Borsası Karmaşık Bir Seyirle Kapanış Yaptı
New York Borsası, Fed faiz kararları öncesinde karışık bir kapanış gerçekleşti. Dow Jones kazanç elde etti, Nasdaq ise geriledi.

New York Borsası'nda Karışık Kapanış

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını açıklayacağı haftanın başlangıcında, New York Borsası karışık bir seyir izleyerek işlem gününü tamamladı.

Dow Jones Yükseldi, Nasdaq Düşüşte

Kapanışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde artış kaydederek 41.622,08 puana çıktı ve %0,55 oranında değer kazandı. S&P 500 endeksi %0,13 artışla 5.633,09 puana ulaşırken, Nasdaq endeksi %0,51 düşüşle 17.594,32 puana geriledi.

Fed'in Faiz İndirim Beklentisi

Fed'in, 4 yıl aradan sonra faiz indirimine gitmeye hazırlanması, yatırımcıların dikkatini çekti. Faiz oranlarının 5,25-5,50 aralığında olduğu bilgisi ışığında, 18 Eylül'de indirimlerin başlaması bekleniyor. Ancak, indirimin boyutuna dair belirsizlikler devam ediyor.

Analistler ve Demokrat Senatörler

Faiz kararını etkileyebilecek sinyallerin Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalarda bulunacağı belirtilirken, Elizabeth Warren gibi üç Demokrat senatör, Fed'e 75 baz puanlık indirim çağrısında bulundu. Mektupta, "Fed'in faiz oranlarını düşürmede aşırı temkinli olması, ekonomiyi gereksiz yere resesyona sürükleyebilir" ifadesi yer aldı.

ABD Ekonomisinde Önemli Gelişmeler

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi %3,62 seviyesine gerileyerek bir diğer önemli gelişmeyi oluşturdu. Dolar endeksi ise 100,3 seviyesinde dengelendi. Bu hafta açıklanacak makroekonomik verilerin, özellikle perakende satış ve sanayi üretimi verilerinin yatırımcılar için önemli olacağı öngörülüyor.

Teknoloji Hisseleri Üzerindeki Etkiler

Bu arada, Apple'ın yeni iPhone 16 modeline olan talebin düşük olduğu haberleri sonrası hisseleri %2,8 geriledi. Ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir "suikast girişimi" haberiyle Trump Media hisseleri %3,8 değer kaybetti.